Antivirus

In één klap al je bestanden kwijt of al je gevoelige informatie op straat: het is de grootste nachtmerrie van elke ondernemer. Met goede antivirus software kunt u dit zoveel mogelijk voorkomen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Waarom antivirus op de pc?

Hoewel zowel Windows als MacOS tegenwoordig voorzien zijn van goede, ingebouwde antivirus software, is het nog altijd geen overbodige luxe om antivirus software te installeren op een pc of Apple computer. Want het kan altijd gebeuren dat de ingebouwde antivirus software een virus toch niet herkent, voornamelijk de internetvirussen. Het biedt dus extra zekerheid. Zeeuws Zakelijk kan u voorzien van betrouwbare en up-to-date antivirus software.

Antivirus op smartphones

Ook op mobiele devices is het mogelijk om antivirus software te installeren. Is dat nodig? Dat hangt ervan af. In de App Store van Apple worden alleen maar apps toegelaten die geen malware bevatten, dat wordt door Apple streng gecontroleerd. Wanneer u dus alleen apps uit de App Store installeert, loopt u weinig tot geen risico. Voor Android geldt dat echter maar ten dele. Ook hier worden apps gecontroleerd voordat ze in de Google Play Store belanden, maar de ervaring leert dat er hier en daar nog wel eens wat malware doorheen glipt. Het is dus zeker niet onverstandig om op uw Android smartphone antivirus software te installeren. Ga bij uw Zeeuws Zakelijk contactpersoon na hoe dit het beste is in te regelen. 

Antivirus en device management

Omdat mobiele telefoons tegenwoordig niet alleen privé, maar ook voor werk gebruikt worden, is het mogelijk om de telefoons van uw medewerkers te voorzien van antivirus in combinatie met mobile device management. Zodra er een bedreiging wordt gedetecteerd, kan zo op afstand alle gevoelige bedrijfsinformatie van de telefoon gewist worden of geblokkeerd. Daarnaast is mobile device management ook te gebruiken voor uitrollen van bedrijfsapplicaties en beheer van een zakelijke contactengroep.

Meer weten over antivirus? 

U ziet: met goede antivirus software voorkomt u veel problemen. Zeeuws Zakelijk kan uw organisatie voorzien van de juiste software die bij uw organisatie past, of u nu twee werkplekken heeft of honderd medewerkers verspreid over meerdere locaties. Neem contact met ons op en ontdek welke oplossing voor antivirus uw organisatie digitaal veilig houdt!