Cybersecurity

Onze online werkomgeving wordt steeds geavanceerder. Maar de manieren waarop cybercriminelen er met uw gegevens vandoor gaan – of die gijzelen voor losgeld – zijn ook steeds slinkser. Daarom is goede cybersecurity van cruciaal belang. Zeeuws Zakelijk kan u op diverse manieren helpen bij optimale cybersecurity. 

Veilige servers en opslag

Virussen en hackers zijn niet de enige bedreigingen voor uw kostbare bedrijfsgegevens. Denkt u bijvoorbeeld aan een harde schijf in de server die het gaat begeven, een geheugenblokje dat bijna kapot is of de opslagschijf die bijna vol is. Servermonitoring van Zeeuws Zakelijk beschermt u daartegen: wij krijgen op tijd een melding en kunnen vaak al actie ondernemen voordat u hier zelf iets van merkt in uw werkzaamheden. Ook wanneer u uw gegevens niet in een eigen lokale server maar in een datacenter hebt ondergebracht, kunnen we u ontzorgen met servermonitoring. 

De beste antivirussoftware

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om malware en virussen buiten de deur te houden, voordat ze schade kunnen aanrichten. Het up-to-date houden van uw systemen én het gebruik van goede antivirussoftware is dus cruciaal. En dat geldt voor álle devices die u en uw medewerkers gebruiken: niet alleen de pc, maar ook de tablet of telefoon. Dit noemen we ook wel endpoint security. Zeeuws Zakelijk zorgt dat u beschikt over de beste antivirussoftware én dat die altijd up-to-date is. Uiteraard zijn medewerkers zelf ook een schakel in de beveiliging. Wij bieden een bewustheids-test aan die inzage geeft hoe binnen uw personeel omgegaan word met onveilige links. 

Veilig inloggen

Welkom01, 12345 en password. Dat zijn nog altijd veelgebruikte wachtwoorden. Door dit soort wachtwoorden te gebruiken kunnen uw medewerkers onbedoeld en ongemerkt veiligheidsrisico’s creëren. Gebruik een sterk wachtwoord en overweeg 2-traps verificatie. Zeeuws Zakelijk kan u helpen door bijvoorbeeld te ondersteunen bij het instellen van single sign-on waarmee het aantal aanmeldingen die u moet doen teruggebracht word naar het minimum. 

Meer weten over cybersecurity?

U ziet: Zeeuws Zakelijk kan op alle vlakken iets betekenen voor uw cybersecurity. Wilt u weten hoe we dat ook bij uw bedrijf kunnen doen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat. Dan kunt u in het vervolg zorgeloos werken. Overal en altied.