2020: trends in telefonie en ICT

Het jaar is weer voorbij gevlógen. En zoals altijd volgen de ontwikkelingen in ICT en telefonie elkaar in rap tempo op. Wat zijn de nieuwste producten en trends die we in 2020 verwachten? En wat betekent dat voor u? Zeeuws Zakelijk zet de belangrijkste ontwikkelingen voor u op een rij. 

3G verdwijnt, 5G komt eraan

U heeft het waarschijnlijk al wel in het nieuws gezien: het 5G-netwerk wordt de komende jaren uitgerold. Dat betekent nóg sneller en betrouwbaarder mobiel internet. De verwachting is dat er wereldwijd in 2023 meer 5G-telefoons dan 4G-telefoons verkocht zullen worden. Maar zover is het nog niet. Exacte data zijn nog niet bekend, maar de planning is dat 5G in 2020 al operationeel zou moeten zijn. Wanneer welke provider het gaat aanbieden weten we nog niet. Wél heeft Vodafone bekend gemaakt dat het gaat stoppen met het aanbieden van 3G internet. Een groot probleem is dat niet, want alle telefoons werken tegenwoordig met 2G of 4G en deze frequenties blijven voorlopig wel actief. De andere providers stoppen per 2022 met het 3G-netwerk. 

Geen vaste telefoon meer, maar wél een vast nummer

Voor veel ondernemers is de mobiele telefoon het hart van de zaak. Zeker bij eenmanszaken of kleinere bedrijven waarvan de eigenaars en medewerkers veel onderweg zijn, blijft een vaste telefoon vaak ongebruikt. Maar een vast nummer biedt wél veel voordelen, zoals een betrouwbare uitstraling. Met vast-mobielintegratie combineert u het beste van twee werelden. Een vast nummer die op de momenten dat u het wilt naar uw mobiele telefoon leidt. Soms, of juist altijd. Wij voorspellen dat het aantal vaste toestellen in 2020 zal dalen, maar dat het gebruik van vast-mobielintegratie een vlucht gaat nemen. 

Betalen met je telefoon of horloge

Met de komst van Apple Pay in Nederland heeft betalen met je Apple device een flinke boost gekregen. Ook zijn banken - ABN AMRO voorop - in de ‘wearables’ gedoken: betalen via een chip in een armband, horloge of zelfs ring. Als uw onderneming vaak pinbetalingen verwerkt, heeft u dat vast al eens gezien. In principe hoeft u er niets voor te doen om deze betalingen te kunnen ontvangen. Wél moet uw internetverbinding stabiel zijn. Zeeuws Zakelijk zorgt daarvoor. En wilt u zelf met uw mobiel kunnen betalen? Elke iPhone die u bij ons koopt, biedt die mogelijkheid. Check bij uw bank hoe u Apple Pay moet activeren of neem contact met ons op en we leggen het u uit. 

Nieuwe features Windows 10

De dertigplussers onder u herinneren zich misschien nog de gekte in de computerwinkels toen Windows 95 in de verkoop ging – een beetje zoals het nu is als er nieuwe iPhones verschijnen. Maar tijden veranderen en Windows krijgt niet, zoals voorheen, elke twee jaar een nieuwe versie. In plaats daarvan voert Microsoft regelmatig grote updates door voor Windows 10 en in mei staat de volgende op het programma. Veel van de wijzigingen zijn in het dagelijkse gebruik niet echt merkbaar of toepasbaar, maar enkele wijzigingen zijn wel heel handig: zo wordt zoeken in de mappen gemakkelijker en kunt u voortaan kiezen welke optionele updates u wél en niet wilt doorvoeren. Ook Bluetooth-koppelingen gaan wat sneller. 

Glasvezel krijgt een boost

Is het u al opgevallen dat er in Zeeland veel glasvezelkabels worden gelegd? Vooral KPN is daar volop mee bezig. Op veel plaatsen in Zeeland kunt u dus al profiteren van supersnel en stabiel internet. Wilt u daar ook gebruik van maken? Zeeuws Zakelijk kan u informeren over glasvezel op uw locatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ook in 2020 staan we voor u klaar

Net als in 2019 staan we ook volgend jaar weer voor u klaar voor uw al uw vragen en wensen op ICT- en telefoniegebied. Heeft u nu al vragen over de trends voor 2020? Neem gerust contact met ons op!