Alles onder controle dankzij servermonitoring

De grootste nachtmerrie van elk bedrijf? Dat alle systemen van het ene op het andere moment knarsend tot stilstand komen, of dat alle gegevens ineens weg zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kan Zeeuws Zakelijk voor uw bedrijf servermonitoring uitvoeren. De meeste problemen zijn dan te ondervangen voordat ze zich daadwerkelijk voordoen.

24/7 bewaking servers

Servermonitoring is precies wat het woord suggereert: de servers van uw bedrijf worden 24/7 gecontroleerd en bewaakt. Het gaat dan niet alleen om de hardware van de servers, maar ook om de software en alle processen die daarop draaien. Is er een calamiteit, of verloopt een proces niet zoals het hoort? Dan wordt de servicedesk van Zeeuws Zakelijk (en indien u dat wenst, u zelf) daarvan op de hoogte gesteld. Dat kan via een e-mail zijn, maar ook via bijvoorbeeld WhatsApp of een sms. 

Veelvoorkomende problemen

Bij Zeeuws Zakelijk monitoren we de servers van veel klanten. De top drie van meldingen die het meest voorkomen: voortekenen dat een harddisk het gaat begeven, een geheugenblokje dat bijna kapot is of de opslagschijf die bijna vol is. Omdat we daar op tijd een melding van krijgen, kunnen we voorkomen dat een probleem ontstaat en zorgen we ervoor dat de server blijft draaien zoals-ie hoort. 

Servermonitoring datacenter

Servermonitoring is trouwens niet alleen mogelijk wanneer u uw server zelf in uw bedrijfspand hebt staan. U kunt via Zeeuws Zakelijk uw servers onderbrengen in een datacenter. Ook dan kunnen we de monitoring voor u blijven uitvoeren. Kiezen voor een server in een datacenter heeft sowieso veel voordelen: het is beter beveiligd tegen bijvoorbeeld brand en waterschade dan in uw eigen bedrijfspand en bovendien kunnen daar internetsnelheden en ‘stroomzekerheid’ worden geboden die in uw eigen gebouw niet mogelijk zijn. Maar ook hier is het goed om in de gaten te houden of alles nog werkt zoals het hoort. Daarom kunnen we uw server ook in het datacenter monitoren. 

Cloud servermonitoring

Zelfs als u werkt met bijvoorbeeld Office 365 of een Microsoft Azure virtuele server voor Microsoft Exchange kan Zeeuws Zakelijk de servermonitoring voor u uitvoeren. De hardwarecomponent is daarbij uiteraard niet van toepassing, maar de software en de processen moeten alsnog gemonitord worden om problemen te ondervangen. Komt er bijvoorbeeld een tijdje geen e-mail binnen? Dan volgt een seintje en kunnen we actie ondernemen. 

Servers up-to-date

Om de server goed te laten draaien, is het belangrijk om niet alleen te reageren wanneer de apparatuur een seintje geeft, maar om er ook voor te zorgen dat alles up-to-date blijft. Want ook een goed updatebeleid en het zo snel mogelijk ‘plakken van pleisters’ bij gevonden kwetsbaarheden – dragen bij aan goed draaiende servers. Ook hierbij kan Zeeuws Zakelijk u van dienst zijn.

Meer weten?

Wilt u ook optimaal presterende servers? Kies dan voor de servermonitoring van Zeeuws Zakelijk. Neem gerust contact met ons op voor een check van uw servers en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.