De nieuwste features van Office 365

Bijna iedere maand komt Microsoft met updates voor Office 365. We zetten de handigste nieuwe features en functies voor u op een rijtje. 

Werken met Office 365 is ideaal. U heeft alles wat u nodig heeft voor uw werk, zoals e-mail, Excel en Word, op één plek bij elkaar en omdat het online is, werkt u altijd met de nieuwste versies. U kunt altijd en overal werken, omdat bestanden worden opgeslagen in de cloud. Versiebeheer wordt zo een eitje! En u op ieder apparaat waar Office 365 op is geïnstalleerd, heeft u toegang tot dezelfde bestanden. Dus even thuis op de telefoon een offerte afmaken waaraan u op uw werk-pc was begonnen, is heel eenvoudig. Office 365 is altijd in ontwikkeling. Dit zijn de nieuwste features:

Locaties in agenda

Het agendabeheer in Outlook 365 is, met de nieuwste updates van Office365, nog eenvoudiger geworden. Zeker wanneer u uw Outlook-agenda wilt beheren met uw iPhone. In de iOS-versie van Office 365 zit namelijk een functionaliteit die automatisch op zoek gaat naar een locatie, wanneer u de eerste letters invoert. Gaat het om een openbare gelegenheid, bijvoorbeeld een restaurant? Dan wordt ook het adres meteen weergegeven. En u krijgt een berichtje wanneer u weg moet om naar de vergadering te gaan. In de Windows-versie van Outlook 365 komt deze functie binnenkort ook beschikbaar. 

Veiligheid in OneDrive

Het opslaan en delen van bestanden in OneDrive, de clouddienst van Microsoft, is nog veiliger geworden. U kunt nu eenvoudiger een wachtwoord toevoegen aan een document. Wanneer een collega dan per ongeluk een document forwardt dat niet voor vreemde ogen bestemd is, kan de ontvanger het niet lezen. Ook heeft u de optie om het downloaden van een bestand te blokkeren. U weet zo zeker dat een bestand in de cloud blijft en niet gaat rondzwerven. 

BCC-check

Heeft u een e-mail ontvangen via BCC en wilt u via ‘allen beantwoorden’ een reactie geven? Dan kunt u de verzender van de e-mail in verlegenheid brengen. Hij of zij wilde immers niet dat de andere ontvangers wisten dat u de e-mail ook ontvangen had. Daarom verschijnt nu eerst een waarschuwing in beeld, voordat u de e-mail verstuurt. 

Titelbalk in Word

Binnenkort wordt de titelbalk in Word voorzien van een handig ‘dropdown-menu’. Daarmee kunt u heel snel en eenvoudig het document een nieuwe naam geven, de locatie openen waarin het bestand staat, het document delen of alle voorgaande versies bekijken. 

Meer weten?

Dit zijn slechts enkele van de vele nieuwe functionaliteiten die Microsoft steeds weer toevoegt aan Office 365. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf om met deze handige software te gaan werken? Neem dan contact met ons op. We geven u graag een advies op maat.