Drie tips om efficiënter te werken

Heeft uw dag ook niet genoeg uren om alles wat u wilt doen, daadwerkelijk gedaan te krijgen? Met deze drie tips werkt u efficiënter en krijgt u meer gedaan tijdens uw werkdag. 

  1. Werk in de cloud. Niets zo vervelend als tot de ontdekking komen dat de laatste versie van dat rapport wel op de laptop op het werk staat, maar dat u die niet meer naar uw eigen mailadres had gestuurd om er ’s avonds nog verder aan te werken. Herkenbaar? Door in de cloud te werken kunt u altijd bij al uw bestanden – en heeft u de laatste versie bij de hand! Omdat ook versiebeheer in de cloud heel eenvoudig wordt, kunnen uw collega’s aan hetzelfde document werken. Bijvoorbeeld voor controle of finetuning. Office 365 is een handige en goede manier om in de cloud te gaan werken.  
  2. Zet notificaties uit. Dat klinkt misschien vreemd, maar het werkt écht. Want hoe vaak wordt u wel niet gestoord door een melding van een binnenkomende e-mail of een WhatsApp-bericht, terwijl u eigenlijk geconcentreerd aan het werk was? Door notificaties op zowel uw telefoon als op uw computer uit te zetten, bepaalt u zelf wanneer u er aandacht aan besteedt. Zo blijft u gefocust. Die e-mail komt later weer wel!
  3. Zorg voor taakbeheer op één plaats. Een to-do-lijst op het bureau, een Outlook-agenda voor de afspraken en overal post-its met terugbelnotities: een mens zou door minder de draad kwijtraken. Daarom is het handig om al uw taken op één plaats te organiseren. De plaats waar u dat doet, is dan minder belangrijk. Outlook biedt hiervoor heel veel mogelijkheden: u kunt een mail naar uw agenda slepen en er tijd voor inplannen, maar u kunt ook takenlijsten aanmaken. Ook een CRM-systeem of een programma als Evernote kan uitkomst bieden. Welke optie u ook kiest, gebruik één vaste plaats voor al uw taken. Dat creëert overzicht en daarmee meer efficiëntie. 

Ook efficiënter werken?

Dit zijn slechts drie manieren om efficiënter met uw tijd om te gaan. Maar met ICT zijn er nog veel meer mogelijkheden om meer uit uw werkdag en die van uw medewerkers te halen. Meer weten? Onze experts vertellen u er graag alles over. Maak een afspraak en we laten u zien hoe efficiënter werken binnen handbereik komt.