Drie trends voor 2021

Nog even en het is tijd voor oliebollen en champagne. Het jaar 2020 was veelbewogen – en dat is nog heel zwak uitgedrukt. Wat betekent dat voor IT en telefonie in 2021? Welke ontwikkelingen zijn belangrijk om in de gaten te houden? We zetten drie trends voor u op een rijtje. 

  1. Meer aandacht voor VPN’s. Veilig online werken is dit jaar belangrijker gebleken dan ooit, omdat we meer dan ooit vanuit huis werken. En waar in kantoorgebouwen meestal veel aandacht is voor veilige wifi en online verbindingen, hebben medewerkers dat thuis vaak toch minder goed voor elkaar. Het afgelopen jaar hebben VPN’s daarom aan belangrijkheid gewonnen en dat zal in 2021 niet anders zijn – zeker niet zolang (deels) thuiswerken de norm is. Met een VPN logt uw medewerker als het ware in op het bedrijfsnetwerk via een beveiligde tunnel, zodat alle informatie versleuteld wordt en niemand bij de gegevens kan komen. 
  2. Glasvezel en 5G. Het jaar 2021 zal deels in het teken staan van snel(ler) internet. Vorige maand vertelden we u al dat 5G steeds verder wordt uitgerold – zij het nog niet met spectaculaire snelheden. Bijna alle nieuwe telefoons zijn er al klaar voor. Naast 5G wint ook glasvezel in 2021 terrein. Letterlijk zelfs; er wordt door de hele provincie heen steeds meer glasvezel aangelegd en ook buiten Zeeland kunnen steeds meer ondernemers profiteren van de voordelen van glasvezel. 
  3. Flexibele werkplek. De eerste helft van 2021 zullen we nog altijd veel vanuit huis werken. De verwachting is dat het ‘oude normaal’ in de loop van het jaar steeds meer terugkeert en dat we weer meer tijd op kantoor gaan doorbrengen. Toch geven veel werknemers aan dat een vaste thuiswerkdag in de toekomst wellicht een blijvertje gaat worden. De desktop op kantoor heeft dus zijn langste tijd gehad, voorspellen IT-watchers. Een notebook, in combinatie met randapparatuur voor comfortabel werken, is de werkplek van de toekomst. Zeeuws Zakelijk biedt daarvoor een totaaloplossing: een complete flexibele werkplek voor € 799

Ook in 2021 staan we voor u klaar

Dat er in een jaar tijd veel kan veranderen, heeft de coronacrisis sinds maart wel duidelijk gemaakt. Eén ding verandert echter niet. Zeeuws Zakelijk blijft voor u klaarstaan. Ook in 2021. Met advies, producten en diensten die ervoor zorgen dat u en uw medewerkers hun werk op een goede manier kunnen doen. Overal en altied.