Drie voordelen van glasvezel

Glasvezelinternet is op steeds meer plaatsen in Zeeland beschikbaar. Ook voor uw bedrijf kan dit een perfecte oplossing zijn. Maar waarom zou u eigenlijk overstappen? Zeeuws Zakelijk zet de drie grootste voordelen van glasvezel voor u op een rij. 

Stabiel

Glasvezel is een heel stabiele manier van online werken. Hoe snel uw internet is, is niet langer afhankelijk van factoren als hoe ver u van de wijkcentrale af zit – zoals bij kabelinternet wel het geval is – of van hoeveel mensen er in uw bedrijf tegelijk online zijn. Glasvezel werkt gewoon áltijd met dezelfde snelheid. U hoort dus nooit meer een collega aan de ene kant van de gang klagen over traag internet, omdat een collega aan de andere kant van de gang een grote bouwtekening aan het uploaden is. 

Snel

Glasvezelinternet is snel internet. Ter vergelijking: de snelheid van kabelinternet is meestal zo’n 50 tot 250 kbs, met glasvezel haalt u – afhankelijk van het abonnement dat u kiest – met gemak 500 Mbps. Dat is prettig, zeker wanneer uw bedrijf in de cloud werkt. U heeft niet meer te maken met haperende verbindingen of bufferende video’s. 

Symmetrisch

Met symmetrisch bedoelen we dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid bij glasvezel nagenoeg gelijk zijn. Bij kabelinternet of ADSL is dat vaak niet zo; daar gaat downloaden weliswaar best snel, maar is uploaden een stuk langzamer. Als u regelmatig grote bestanden moet delen met uw klanten of met vestigingen van uw bedrijf onderling is dat zonder glasvezel een tijdrovende aangelegenheid. Mét glasvezel gaat het razendsnel – en ook het binnenhalen van de bestanden is snel gebeurd.

Zeeuws Zakelijk glasvezel

Op steeds meer plaatsen in Zeeland is glasvezel beschikbaar. Zeeuws Zakelijk kan ervoor zorgen dat u op deze supersnelle en stabiele internetverbinding wordt aangesloten. Zo is uw bedrijf klaar voor de toekomst! Meer weten? Neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden. We vertellen u er graag alles over.