Een 085 of 088-nummer: is dat handig?

Bij het kiezen voor een VoIP-aansluiting kunt u nóg een keuze maken: uw oorspronkelijke telefoonnummer houden, of overstappen op een 088-nummer. Wat zijn eigenlijk de overwegingen om hiervoor te kiezen? En wat zijn de voor- en nadelen ervan? Een 088-nummer wordt vaak gebruikt met een hele reeks aan nummerblokken (100-tal/1000-tal) Een 085-nummer wordt voornamelijk gebruikt en geregistreerd per stuk. Beide hebben een landelijke bedrijfsuitstraling.

Wat is een 088-nummer?

Met een 088-nummer kunt u gewoon bellen en gebeld worden zoals u gewend bent. Het nummer geeft echter niet weg waar uw bedrijf gevestigd is: dat kan overal in Nederland zijn. In die zin is het vergelijkbaar met een 0800- of 0900-nummer. Wanneer u een 088-nummer kiest, krijgt u in principe de beschikking over honderd doorkiesnummers; maar die worden pas actief gemaakt wanneer u ze nodig hebt. Heeft uw bedrijf maar 35 medewerkers? Dan gebruikt (én betaalt) u alleen de 35 betreffende nummers, maar krijgt u er collega’s bij, dan sluit u heel eenvoudig nieuwe nummers aan. Wilt u slechts één nummer registeren voor uw organisatie? Dan is een 085-nummer de beste keuze.

085-nummers de volgende dag al actief

Een ander groot verschil is de snelheid waarmee u de nummers registreert. Voor 088-nummers dient u een registratieproces bij de ACM (voorheen de OPTA) te doorlopen. Dit kan enkele weken duren. Bij 085-nummers gaat het stukken sneller omdat Zeeuws Zakelijk deze nummers direct kan vastleggen en u dan direct bereikbaar bent.

Voordelen 088-nummer

Met een 088-nummer heeft uw bedrijf een landelijke uitstraling. Heeft uw bedrijf meerdere vestigingen? Dan krijgen die in principe allemaal hetzelfde nummer; alleen de laatste twee nummers bepalen bij welke medewerker de telefoon overgaat. Uw vestigingen in Zierikzee en in Assen hebben dus een uniform telefoonnummer. Daarnaast betalen mensen die naar u bellen nooit meer dan het lokale tarief. 

Nadelen 088-nummer

Een 088-nummer heeft ook enkele nadelen. Zo is aan uw nummer niet langer te zien dat uw bedrijf in Zeeland is gevestigd – dus als u graag een lokaal imago hoog wilt houden, is een 088-nummer niet de beste keuze. Ook kunnen gebruikers van een Lebara-simkaart en enkele buitenlandse mobiele providers niet bellen naar 088-nummers. Iets om rekening mee te houden als u veel buitenlandse klanten hebt. 

Overstappen naar VoIP met 088- of 085-nummer

Voor verreweg de meeste ondernemers is een 088- of 085-nummer een ideale keuze. Zeker wanneer u toch al de overstap naar VoIP maakt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We vertellen u er graag alles over.