Handig en veilig: een wachtwoordmanager

Hoeveel online accounts heeft u? Inclusief uw iTunes-account, e-mail, webshops en bijvoorbeeld uw bank? Het zijn er letterlijk tientallen. En allemaal vragen ze u om een wachtwoord. U beheert ze handig en veilig met een wachtwoordmanager.

Veilige wachtwoorden

Natuurlijk, we weten het allemaal: een wachtwoord moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het lang genoeg zijn en het mag vooral niet te voor de hand liggend zijn. En dan is het ook nog eens de bedoeling dat we voor ieder account een uniek wachtwoord verzinnen. Logisch, maar in de praktijk nauwelijks te doen. Dus komen de meeste mensen toch weer uit bij Sofietje. Of Sofietje1, als de site een cijfer verplicht stelt. Of zelfs Sofietje1!, als er ook nog een bijzonder teken in moet zitten.

Beheer uw wachtwoorden

Herkenbaar? We nemen het u niet kwalijk. Misschien heeft u zelfs wel een briefje met al uw wachtwoorden in uw bureaula of onder uw toetsenbord liggen. Toch is het verstandiger om het helemaal anders te gaan doen met uw wachtwoorden. Bijvoorbeeld door het gebruik van een wachtwoordmanager.

Wachtwoordmanager

U kunt een wachtwoordmanager vergelijken met een kluisje, waarin u wachtwoorden bewaart. Vervolgens hoeft u nergens meer uw wachtwoord in te vullen: de wachtwoordmanager doet dat allemaal voor u. Het enige wachtwoord dat u nog hoeft te onthouden, is dat van de wachtwoordmanager zélf. En omdat de wachtwoordmanager uw wachtwoorden versleutelt met extreem veilige encryptiemethodes, hoeft u niet bang te zijn dat uw wachtwoorden toch op straat belanden. 

Meer weten?

Er zijn diverse wachtwoordmanagers die u kunt gebruiken. Wilt u weten welke voor u het meest geschikt is? Neem contact op en we vertellen u alles over de wachtwoordmanagers én over veilig werken in het algemeen. Want het veiligstellen van uw wachtwoorden is natuurlijk nog maar één aspect van veilig werken en internetten.