iOS 11: vijf handige functies

Apple heeft problemen rondom e-mail en wat haperende functies in iOS 11 inmiddels opgelost. Nu alles naar behoren werkt, is het tijd om de vijf handigste ontwikkelingen uit iOS 11 voor u op een rijtje te zetten.

1.    Ongestoord autorijden
In iOS 11 zit een functionaliteit die ‘Niet storen tijdens autorijden’ heet. Wanneer u deze functie inschakelt, herkent uw iPhone dat u aan het autorijden bent en worden alle berichten en meldingen geblokkeerd. Bellers krijgen een melding dat u in de auto zit.

2.    Wifi zonder wachtwoord
Wil uw visite gebruik maken van uw wifi, maar geeft u hen het wachtwoord liever niet? Laat hen verbinding maken met het netwerk en hun iPhone vlakbij uw (ontgrendelde) iPhone houden. U krijgt een melding en kan hen toestemming geven om uw netwerk te gebruiken, zonder dat er een wachtwoord ingetypt hoeft te worden. 

3.    Meer foto’s en video’s 
Foto’s en video’s worden vanaf iOS 11 in een nieuwe bestandsformaat opgeslagen, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. 

4.    Bestanden beter beheren
In de nieuwe Bestanden-app vindt u al uw bestanden bij elkaar op één plaats en kunt u zip-bestanden rechtstreeks openen. Ook werkt de app samen met externe diensten als Dropbox. 

5.    Voor de iPad: multitasking 
Door van onder naar boven te scrollen kunt u vanuit uw scherm een andere favoriete app erbij halen en zo op twee apps tegelijk werken. 

De nieuwste iPhone

Met deze updates lijkt uw iPhone weer als nieuw. Liever een écht nieuwe iPhone? Koop dan nu de iPhone 8 of de iPhone X bij Zeeuws zakelijk en u bent de eerste die deze gloednieuwe telefoon in huis heeft!