Laat u niet vastleggen!

Leuk hoor, zo’n hippe telefoon. En hij is ook nog eens bijna gratis! Maar dan zit u wél twee jaar vast aan een mobiel abonnement. Laat u niet verleiden en kies voor een flexibel abonnement!

Prijs van een telefoon

Geef maar toe: U bent er – zakelijk of privé – ook wel eens ingetrapt. Zo’n ‘gratis’ telefoon bij een abonnement, waaraan u vervolgens wel twee jaar vast zat. En toen u eens goed ging rekenen en vergelijken met een sim-only-abonnement bleek dat u die telefoon eigenlijk bijna helemaal zelf betaalde. De wetgever was het met u eens dat dit eigenlijk geen transparante manier van zakendoen is en heeft een paar jaar geleden bepaald dat de prijs van het telefoontoestel altijd los getoond moet worden. 

Abonnement

Goed, nu heeft u dus duidelijkheid over wat u voor het toestel betaalt. En met dat abonnement met veel data en belminuten betaalt u per maand niet eens zoveel extra voor de telefoon. Alleen: U zit er wel twee jaar aan vast. Wordt de telefoon gestolen zonder dat u een verzekering heef of laat u hem zó hard vallen dat reparatie eigenlijk net zo duur is als een heel nieuwe telefoon? Dan heeft u pech. Want gedurende de hele looptijd van uw abonnement blijft u voor de telefoon betalen, ook al heeft u de vervangende simkaart in een reservetoestel zitten.

Looptijd abonnement

Zonde eigenlijk, om u zo lang vast te leggen aan een provider. Zeker ook wanneer u bedenkt dat de kosten voor mobiel bellen – en met name mobiele data – de afgelopen jaren enorm zijn gedaald. Of eigenlijk: U krijgt steeds meer data voor uw geld. Een abonnement dat u nu voor dertig euro per maand afsluit, heeft aanzienlijk meer data dan het abonnement dat u negentien maanden geleden afsloot. En voor dat abonnement betaalt u nog wél vijf maanden de volle mep, zonder dat daar de hoeveelheid data tegenover staat die u krijgt wanneer u vandaag een abonnement voor datzelfde bedrag zou afsluiten. 

Per maand opzeggen

Gelukkig kán het ook anders. Bij Zeeuws Zakelijk heeft u de mogelijkheid om uw abonnement per maand te wijzigen of op te zeggen. En uw nieuwe iPhone? Die brengen we apart in rekening. Wel zo transparant. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, dan vertellen we u er alles over.