Meer doen met minder servers

In veel organisaties staan nog altijd kasten vol servers te brommen. Een server voor Windows, een server voor de mail, misschien zelfs nog een FTP-server of een databaseserver. Al die servers kosten geld en kunnen kapot. Het kan ook anders, door uw servers te virtualiseren.  

Software losweken van hardware

Bij het virtualiseren van servers proberen we zoveel mogelijk functionaliteiten op één server te laten draaien. Dat doen we door meer taken aan een server toe te kennen, zodat de rekencapaciteit van uw server optimaal wordt benut – in sommige gevallen is dat vóór de virtualisatie zelfs maar 10%. Door speciale virtualisatiesoftware te gebruiken, bouwen we een extra ‘laag’ in uw fysieke server. Die extra laag stuurt interne componenten van de server aan en kan die laten functioneren als aparte, kleine servertjes. Daardoor heeft u bijvoorbeeld geen aparte server meer nodig voor uw e-mail, maar kunt u deze als software laten draaien in een bestaande server.

Voordelen van virtualiseren

Het virtualiseren van uw servers heeft tal van voordelen:

  • U bespaart ruimte, want u heeft minder servers nodig.
  • U bespaart energie, want er zijn minder servers die elektriciteit en koeling nodig hebben.
  • Het biedt ongekende back-upmogelijkheden: U kunt zelfs een complete server inclusief applicaties back-uppen. Daardoor bent u ook snel weer in bedrijf, wanneer er iets misgaat.
  • U bespaart op de aanschafkosten van servers.
  • Omdat de server in veel gevallen op afstand kan worden beheerd, bespaart u ook op beheerskosten. 

Uw servers virtualiseren

Het virtualiseren van servers klinkt misschien heel futuristisch. Maar bij Zeeuws Zakelijk zijn er we er al heel lang mee bezig. Veel van onze klanten besparen al op hun serveromgeving en hebben een grotere bedrijfszekerheid dankzij gevirtualiseerde servers. Wilt u dat ook? Maak dan gerust een afspraak met een van onze ICT-experts. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden van virtualisatie voor uw bedrijf.