Microsoft365 voor bedrijven

Om alle bedrijven - ongeacht grootte of branche - flexibel en up-to-date te laten werken, heeft Microsoft zijn 365-licenties voor bedrijven uitgebracht. Er zijn verschillende licenties die steeds wat meer functionaliteiten vrijgeven. In dit nieuwsbericht leest u kort wat de functies inhouden.

Desktop, web-en mobiele versies van Office-apps

Met Microsoft365 beschikt u altijd over up-to-date versies van Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote voor iOS- of Android apparaten (maximaal vijf apparaten per licentie). Ook kunt u samen met collega’s gelijktijdig in hetzelfde document werken en wordt alles real-time bijgewerkt.  

E-mail en agenda

De 365-licenties bieden u de mogelijkheid om een eigen e-mailaccount te maken (uwnaam@uwbedrijf.nl). Dit account kan ingesteld worden op al uw apparaten. Microsoft zorgt ervoor dat uw mailbox altijd en overal beschikbaar is. Zeeuws Zakelijk voorziet daarnaast eventueel nog in een extra backup-oplossing. Daarnaast beschikt u over een agenda die onderling synchroniseert met uw apparaten. Vergaderingen inplannen en uitnodigen van anderen zijn in een handomdraai gerealiseerd. Als beheerder kunt u eenvoudig gebruikers op- en afschalen zonder aan lange contracten vast te zitten. 

Bestandsopslag en delen via OneDrive of SharePoint

Microsoft365 biedt de mogelijkheid om via OneDrive 1TB aan bestanden op te slaan in de cloud. Via OneDrive of SharePoint kunt u gemakkelijk bestanden opslaan en bijwerken. Op die manier hebt u altijd uw bestanden up-to-date paraat. 

Samenwerken en communiceren

Via Microsoft Teams kunt u online vergaderingen en videogesprekken houden en maakt u makkelijk teamsites aan om samen met collega’s aan projecten te werken.  

Beveiliging

U voldoet aan belangrijke regionale en internationale normen en voorwaarden, met de standaard beveiliging en privacy-controles van Microsoft. Verder beveiligt Microsoft uw mail tegen spam, malware en bekende bedreigingen met Exchange Online Protectie. De beheerder kan per persoon de toegang tot bedrijfsinformatie bepalen en een wachtwoordbeleid aanmaken, zodat gebruikers regelmatig wisselen van wachtwoord. 

Geavanceerde functies en beveiliging

Met de uitgebreide licentie van Microsoft365 beschikt u over geavanceerde linkprotectie die voorkomt dat u ongewenst in een malware of ransomware-val loopt.  Op de Myapps-landingspagina van Microsoft365 word één vertrekpunt voor alle web-based tools en websites gecreëerd, eventueel voorzien van identiteitscontrole via tweestapsverificatie. Nadat een gebruiker één keer heeft ingelogd hoeft dit in het vervolg niet meer te gebeuren (single sign-on). Daarnaast kan de beheerder met Microsoft Azure zelf een cloudomgeving in elkaar zetten en beheren. Ook kan hij daarmee beleidsregels toepassen en apparaten beheren. 

Meer weten?

Met Microsoft Teams bent u voor een vast bedrag per maand flexibel en up-to-date met alle gemakken die u zich in 2021 kunt wensen. Voor meer informatie, bel 0113-579030 en vraag naar onze adviseurs.