Office 365: voordelen en nadelen

Steeds meer ondernemers kiezen voor Office 365 en ook Microsoft zelf probeert ondernemers richting de ‘online’ versie van Office te duwen. Wat zijn eigenlijk de voordelen ten opzichte van de ‘reguliere’ Office-versie? En zijn er ook nadelen?

Verschillen Officepakketten

Office 365 is in feite een abonnementsservice, waarbij u voor een vast bedrag per maand gebruikmaakt van alle of enkele van de Office-programma’s. Denk bijvoorbeeld aan Word, Excel of Outlook. U betaalt hiervoor een maandelijks bedrag. U kunt ook nog steeds kiezen voor het eenmalig aanschaffen van Office. U betaalt dan een vast bedrag om het pakket eenmalig op één computer te zetten. Wilt u de nieuwste versie? Dan moet u weer het volledige aanschafbedrag betalen. 

Voordelen Office 365

Omdat Office 365 web-based is, wordt samenwerken met collega’s in hetzelfde document eenvoudig. U werkt altijd in de nieuwste versie van Office en het is eenvoudig schaalbaar. Groeit uw bedrijf? Dan voegt u gebruikers toe. Moet u afscheid nemen van collega’s? Dan zegt u het abonnement voor hen weer op. 

Nadelen Office 365

Er zijn echter ook nadelen. Zo is het bij Office 365 noodzakelijk om internetverbinding te hebben. Er zijn ook abonnementen waarbij de desktopversie van Office 365 inbegrepen is (deze kunt u offline gebruiken). Daarnaast is het goed om u te realiseren dat de documenten die in de cloud staan, wellicht niet altijd in Nederlandse datacenters zijn opgeslagen (wel altijd binnen de EU). Wilt u dat uw gevoelige gegevens door de Nederlandse wetgeving beschermd worden? Dan is Office 365 wellicht niet de beste keuze voor u.

Advies op maat

Wilt u weten of overstappen op Office 365 voor uw bedrijf de beste keuze is? En wilt u hierover een advies op maat? Neem contact op met onze experts. We vertellen u er graag alles over.