Ondersteuning voor Windows 7 stopt

Heeft u een oude pc of laptop die nog draait op Windows 7? Dan is het goed om te weten dat Microsoft vanaf 14 januari 2020 stopt met de ondersteuning hiervan. Voor Windows 7 is vanaf dat moment geen technische ondersteuning meer en worden geen updates meer uitgebracht, wat het systeem onveiliger maakt. 

Overstappen

Al bij de start van Windows 7 kondigde Microsoft aan dat er tien jaar productondersteuning zou worden geleverd. Microsoft raadt mensen die nog gebruik maken van Windows 7 dan ook ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Einde ondersteuning

Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dan ontvangt u namelijk wél de laatste beveiligingsupdates, die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat gebeurt er als u Windows 7 blijft gebruiken?

U kunt Windows 7 gewoon blijven gebruiken zoals u gewend was. Uw pc wordt echter wel een stuk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Daarom is het goed om over te stappen naar Windows 10. Omdat de meeste computers waarop Windows 7 draait, inmiddels sowieso verouderd zijn, is het niet onverstandig om meteen te kijken naar de aanschaf van een nieuwe pc. De nieuwste computers zijn sneller, lichter én veiliger. Alle reden dus om van de nood een deugd te maken en niet alleen Windows, maar uw hele computer een upgrade te geven! 

Meer weten?

Wilt u alvast de overstap maken naar een nieuwe pc met Windows 10 voor uzelf en voor uw medewerkers? Bij Zeeuws Zakelijk krijgt u een advies op maat over welk werkstation het beste aansluit bij de behoeften van uw bedrijf. Neem gerust contact op en voorkom dat uw waardevolle bestanden vanaf januari gevaar lopen!