Sneller internet op kantoor: drie tips

Hoewel we nu nog voornamelijk vanuit huis werken, komt de dag dat het kantoor weer de voornaamste werkplek wordt, langzaam maar zeker dichterbij. Als het zover is, willen we natuurlijk weer volle kracht vooruit. Met snel, stabiel en veilig internet op kantoor. Is dat bij u niet altijd vanzelfsprekend? Met onze drie tips is uw internetverbinding straks klaar voor de start.

Tip 1. Een nieuwe router of andere wifi-technieken

Hoe lang is het geleden dat uw router is vervangen? En hoeveel is er in de loop der jaren in uw bedrijf veranderd, bijvoorbeeld een groei in het aantal medewerkers? Uw internetverbinding moet passen bij de huidige situatie. Daarom is het goed om van tijd tot tijd ook uw internetverbinding tegen het licht te houden. Wellicht is er een betere router beschikbaar of kunt u het bereik binnen het pand verbeteren middels nieuwe wifi-technieken. Ook kunt u de mogelijkheden voor glasvezel of – als u in het buitengebied gevestigd bent – een 4G-router eens onderzoeken. Dit alles kan uw internetsnelheid flink omhoog brengen. 

Tip 2. Wissel van extensieband

De meeste routers zenden niet één, maar twee wifisignalen uit, op twee verschillende extensiebanden: één op 2.4 GHz en één op 5 GHz. De 2.4-band is de ‘traditionele’ band en heeft weliswaar een groter bereik, maar over het algemeen een wat mindere snelheid. Bovendien is het gevoeliger voor storingen. De 5 GHz-band is minder gevoelig voor storingen en is sneller dan de 2.4-band. Daar staat tegenover dat het minder ver reikt dan het 2.4 GHz-signaal. Door gebruik te maken van beide banden kunt u het internetverkeer in uw pand als het ware verdelen en zo het internet sneller en stabieler maken. 

Tip 3. Schakel de experts van Zeeuws Zakelijk in

Vindt u dit allemaal best ingewikkeld? Of laat u het instellen van uw internetverbinding sowieso liever over aan de experts? Neem dan contact op met Zeeuws Zakelijk en ontdek hoe wij uw zakelijk internet snel en stabiel kunnen laten presteren – zowel bedraad internet als wifi. We bieden de beste service tegen een eerlijke prijs. Zo kunt u ongestoord en zorgeloos werken. Overal en altied.