Telefoon gestolen? Zo vergrendelt u hem op afstand.

U geniet van een lunch op een terras en bent even niet alert, en ja hoor... uw telefoon wordt gestolen. Snel handelen is dan belangrijk, want u wilt uw telefoon zo snel mogelijk vergrendelen en onbruikbaar maken. Dat doet u in drie handige stappen:

Apple

  1. Ga naar icloud.com/find, log in en zoek uw telefoon. Als deze nog in de buurt is, kunt u de telefoon een geluid laten afspelen zodat u hem kunt vinden.
  2. Geef de telefoon in iCloud/find op als verloren. Hiermee wordt het apparaat op afstand vergrendeld met een toegangscode en kunt u een aangepast bericht weergeven met uw telefoonnummer op het toegangsscherm. Bovendien wordt nu de locatie van het apparaat bijgehouden en worden betalingen via Apple Pay geblokkeerd.
  3. Doe altijd aangifte bij de politie. Wordt de telefoon niet teruggevonden? Wis dan alle gegevens via iCloud/find.

Android

  1. Ga naar android.com/find en log in op uw Google-account. Selecteer de zoekgeraakte telefoon. Er wordt meteen een melding gestuurd en u krijgt te zien waar de telefoon is.
  2. Kies daarna wat u wilt doen. U kunt de telefoon vijf minuten op vol volume laten overgaan, (alsnog) een vergrendeling in stellen of het apparaat meteen wissen. Let op: daarna kan ‘Vind mijn apparaat’ niet meer worden gebruikt.
  3. Doe altijd aangifte bij de politie. Wordt de telefoon weer teruggevonden? Dan heeft u uw inloggegevens van Google nodig om hem weer te kunnen gebruiken.