Telefoon veilig vergrendelen

Onze telefoon bevat anno 2020 niet alleen maar een verzameling contactgegevens en wat opgeslagen SMS’jes; ook bankieren, e-mailen, foto’s delen en werken doen we met de mobiel. Die wilt u dus goed beveiligen! Gelukkig is iedere telefoon voorzien van één of meerdere vergrendelopties. Welke opties zijn er, en wat kunt u doen om uw telefoon nog veiliger te maken? 

Pincode

Elke telefoon – of het nu een Android-telefoon of een iPhone is – biedt de optie om te vergrendelen met een pincode. Dat is een veilige methode, zéker wanneer u kiest voor een pincode van 6 cijfers of meer. 

Veegpatroon

Veel Android-telefoons bieden tevens de mogelijkheid om een veegpatroon te maken, in plaats van een pincode in te stellen. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe moeilijker het te raden is. 

Gezichtsherkenning

De meest recente ontgrendelingsmanier is gezichtsherkenning. De meeste Android-telefoons hebben deze techniek aan boord, en ook Apple werkt met deze techniek sinds de iPhone X. Dit is een soepele, gebruiksvriendelijke manier van ontgrendelen. 

Vingerafdruk

Telefoons die geen gezichtsherkenning bieden, hebben in de meeste gevallen wel een vingerafdrukscanner. Net zoals gezichtsherkenning is dit heel veilig: degene die uw telefoon steelt, heeft er immers niets aan. 

De beste manier om uw telefoon te beveiligen

Alle opties hebben hun voor- en nadelen. Maar het vergrendelen van uw telefoon is een absolute must om uw gegevens veilig te houden. En wilt u uw gegevens nog veiliger houden? Stel dan tweestapsverificatie in bij applicaties die deze mogelijkheid bieden. Daarmee maakt u het online indringers wel héél lastig om toegang tot uw waardevolle bestanden te krijgen. Maar het belangrijkste is natuurlijk: zorgen dat uw telefoon niet in verkeerde handen valt. Gebeurt dat onverhoopt toch? Vergrendel hem dan op afstand. Hoe u dat doet, leest u hier. <link>