Vijf tips voor veilig iPhone-gebruik

Een iPhone is handig in gebruik en heel veilig. Niet te hacken, werd altijd gezegd. Dat laatste is anno 2018 niet helemaal meer waar. Het goede nieuws: deze tips maken uw iPhone veilig!

  1. Update uw iPhone op tijd. Apple brengt gemiddeld eens per jaar een iOS-update uit en het is raadzaam om die te installeren op uw iPhone. Misschien niet op de dag dat de update uitkomt – er blijken vaak toch nog kleine bugs in te zitten, die later weer worden opgelost – maar in ieder geval wel snel. Want ook eventuele zwakke plekken in de beveiliging worden met zo’n iOS-update opgelost. 
  2. Maak gebruik van tweestapsverificatie in uw Apple ID. Daarmee zorgt u ervoor dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account én uw iCloud, zelfs als iemand uw wachtwoord weet. Handig wanneer u bijvoorbeeld ook een iPad of een Mac-computer gebruikt. U kunt deze manier van verificatie instellen via iCloud, ‘Wachtwoord en beveiliging’ in het menu ‘Instellingen’.
  3. Stel ‘Zoek mijn iPhone’ in. Wanneer iemand er met uw iPhone vandoor gaat, kunt u uw iPhone niet alleen lokaliseren, u kunt hem ook een alarmsignaal uit laten zenden. Grote kans dat de dief het al snel heeft gehad met uw iPhone.
  4. Gebruik een VPN bij openbare wifi. Het veiligst is het om gebruik te maken van uw eigen 4G-verbinding. Bent u ergens waar dat niet kan of niet wenselijk is, bijvoorbeeld omdat u grote bestanden wilt binnenhalen of video wilt streamen? Dan kunt u het beste een VPN gebruiken om de verbinding te versleutelen. Voorbeelden van gratis VPN-diensten zijn Hotspot Shield Free en Tunnelbear. 
  5. Check regelmatig de privacy-instellingen van apps. Is het echt wel nodig dat die fitnesstracker toegang heeft tot uw foto’s? En waarom zou dat verslavende spelletje eigenlijk bij uw contacten moeten kunnen? Door hier kritisch mee om te gaan, verbetert u
  6. uw eigen privacy en de veiligheid van uw iPhone. 

Nog meer tips?

Met deze tips voorkomt u dat vreemden aan de haal gaan met uw gegevens of inbreken op uw iPhone. Meer weten over veilig iPhone-gebruik? Onze experts vertellen u er graag alles over. Maak gerust een afspraak voor meer informatie over veilig werken op de zaak én op uw mobiel.