Vijf veilige vakantietips

Of u nu dit jaar in Nederland vakantie viert of toch het buitenland opzoekt: het is goed om rekening te houden met bepaalde zaken als u uw mobiel of notebook gaat gebruiken tijdens uw vakantie. Bijvoorbeeld om oververhitting te voorkomen – of juist bij waterschade. Zeeuws Zakelijk helpt u op weg. 

  1. Hitte In Nederland moet de eerste hittegolf zich nog aandienen, maar voor het zover is kun je beter goed ingelicht zijn. Voorkom dat uw telefoon oververhit raakt door zoveel mogelijk apps af te sluiten. Ook kan het raadzaam zijn om de telefoon tijdelijk uit z’n hoesje te halen, zodat hij zijn warmte kwijt kan. Opladen op het koelste moment van de dag – dus ’s nachts – is ook een aanrader.  
  2. Diefstal Zet apparatuur die u in de auto laat liggen, volledig uit. Want apparatuur die op standby staat, zendt toch nog (bluetooth)signalen uit. Criminelen kunnen daaraan zien dat er iets te halen valt in uw auto (of caravan, of tent) en hebben dan dus alle reden om toe te slaan. 
  3. Waterschade Voorkom waterschade aan uw telefoon. Bewaar de telefoon in een waterdichte hoes als u bijvoorbeeld gaat varen of vissen, en leg hem tijdens een fikse regenbui niet op het grondzeil van de tent. Gelukkig zijn veel telefoons tegenwoordig waterdicht, maar probeer voor de zekerheid toch te voorkomen dat de telefoon al te nat wordt. Toch waterschade? Zet de telefoon niet aan en hang hem zéker niet aan de oplader, maar leg hem 24 tot 48 uur in een luchtdicht bak ongekookte rijst. Nog beter is om de telefoon zo snel mogelijk bij de reparatiedienst van Zeeuws Zakelijk te krijgen zodat deze kan worden schoongemaakt en er wellicht geen blijvende schade aan het toestel is… 
  4. Hotspot Is de wifi op de camping of in het hotel niet je-van-het? Met uw mobiele telefoon creëert u eenvoudig een hotspot. Hiermee verbruikt u uiteraard wel data uit uw databundel, dus de volledige grand prix kijken en daarna nog een film streamen is niet aan te raden. 
  5. Mobiel internet Boekt u onderweg een hotel, een tijdslot in een museum of een ander leuk uitje? Verstuur uw creditcardgegevens (of andere privacygevoelige informatie) dan niet via wifi, maar via mobiel internet. Zo weet u zeker dat niemand meekijkt. 

Meer weten?

Heeft u vragen over het gebruik van uw laptop of mobiel over de grens, of heeft u onze reparatieservice nodig? Neem gerust contact op met Zeeuws Zakelijk. We helpen u graag verder.