Zakelijke telefonie: Waar moet u op letten?

Bellen via VoIP betekent bellen tegen vaste, lage kosten en met veel mogelijkheden. Hoe u van al die mogelijkheden gebruik maakt, hangt onder meer af van het soort toestel dat u kiest. U kunt er zelfs voor kiezen om geen telefoontoestel meer op uw bureau te plaatsen, maar via een headset te bellen die is verbonden met uw PC! We zetten hieronder de opties én de voor- en nadelen daarvan op een rijtje. 

Vast telefoontoestel

Zit u vaak aan uw bureau? Dan is een vaste telefoon op uw bureau voor u een fijne manier om te bellen. Dankzij het heldere display ziet u precies wie er belt en u kunt bij de meeste toestellen gebruik maken van snelkeuzetoetsen. Uw toestel is gemakkelijk in te stellen en te bedienen. Vaste toestellen zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklassen, al naar gelang het aantal functies dat u wenst en de vraag of u bijvoorbeeld graag een kleurendisplay wilt. 

+ Handig in gebruik
- U bent aan uw bureau gebonden om te bellen (op te lossen door draadloos headset) 

Draadloos DECT-toestel

Bent u regelmatig niet achter uw bureau te vinden, bijvoorbeeld omdat u vaak in het magazijn bent of omdat u een winkel of showroom bemant, maar wilt u toch bereikbaar blijven? Dan is een draadloze DECT-telefoon een handige optie. Deze telefoons hebben een actieradius van zo’n 100 meter. Doormiddel van zenders kan het bereik worden vergroot. DECT-telefoons zijn er in verschillende uitvoeringen en prijsklassen, afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal handsets dat op het basisstation kan worden aangemeld of de werkomgeving waar de toestellen worden gebruikt.  

+ Flexibel te gebruiken
- Investeren in DECT-netwerk is een vereiste, werkt niet buiten bedrijfsnetwerk.

Headset

Heeft u in uw bedrijf medewerkers die bijna de hele dag aan de telefoon zitten, bijvoorbeeld helpdeskmedewerkers of salesmedewerkers? Of vindt u het zelf fijn om geen telefoontoestel op uw bureau te hebben? Dan is een headset voor u de perfecte optie. U kunt bellen via een applicatie op uw computer, maar het aanklikken van een telefoonnummer in bijvoorbeeld Google of uw CRM volstaat in de meeste gevallen om verbinding te maken! Headsets zijn zowel bedraad als draadloos beschikbaar, waarbij de draadloze varianten over het algemeen wat duurder zijn. 

+ Opgeruimd bureau: Geen telefoontoestel meer
- Bij bedrade headset: Minder bewegingsvrijheid

Vast-mobiel-integratie

Moeite om een keuze te maken? Dan is vast-mobiel integratie wellicht de oplossing voor u! Bij deze variant van communiceren gebruikt u uw smartphone als vast én mobiel toestel. Naar keuze komen uw oproepen binnen op uw vast en/of uw mobiele toestel. Uitbellen met uw vaste nummer kan gewoon met uw mobiele telefoon, wel zo handig als u zakelijk en privé wil scheiden. Deze techniek werkt zonder het gebruik van een applicatie of iets dergelijks, dus een internetverbinding is niet vereist. 

+ Kostenefficiënt: Eén prijs per maand voor vaste en mobiele telefonie
+ Optimale bereikbaarheid 

Hulp nodig bij uw keuze?

Heeft u hulp nodig bij uw keuze voor optimale bereikbaarheid? Dan helpen de experts van Zeeuws Zakelijk u graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie.