Zes tips voor duurzame ICT en telefonie

Duurzaamheid en ICT en telefonie lijken met elkaar in tegenspraak. Immers: alles met een stekker verbruikt energie. Maar hoevéél energie, dat heeft u deels zelf in de hand. En ook hoe snel u apparatuur vervangt is een keuze die u zelf maakt. Reparatie of een upgrade kunnen ervoor zorgen dat een telefoon of laptop nog prima een ronde mee kan. Hieronder geven we u zes tips voor duurzamer werken met ICT en telefonie. 
 

  1. Kies voor laptops in plaats van desktops. Een laptop gaat veel efficiënter met energie om en gebruikt 50% minder stroom dan een desktop. Ook thin clients gebruiken een stuk minder energie dan een traditionele desktop. 
  2. Toch een desktop (of thin client)? Overweeg dan om bij vervanging daarvan apparatuur als de monitor te behouden. Beeldschermen hebben een vrij lange levensduur.
  3. Kies bij voorkeur voor apparatuur met een Energy Star-keurmerk. 
  4. Stap af van het automatisme om uw smartphone na twee jaar – aan het einde van de abonnementsperiode – te vervangen. Want eigenlijk is dat zonde als het apparaat nog goed werkt. Zeker bij Apple worden oudere iPhones nog lange tijd ondersteund. 
  5. Een refurbished smartphone is duurzaam (want er hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt om uw nieuwe telefoon te maken) én doet kwalitatief nauwelijks onder voor een nieuwe. Ze worden grondig gecheckt, standaard voorzien van een nieuwe batterij en indien nodig een nieuw scherm. De refurbished iPhone word standaard geleverd met 2 jaar garantie. 
  6. Een batterij vervangen of een scheur in het scherm hoeft geen reden te zijn voor vervanging van uw smartphone, tablet of laptop. Reparatie is goedkoper én verlengt de levensduur van uw apparatuur. Dat is dus een stuk duurzamer!

Advies en reparatie door Zeeuws Zakelijk

De adviseurs van Zeeuws Zakelijk kunnen u helpen bij het maken van duurzame hardware-keuzes. Bovendien is het goed om te weten dat wij totaalreparateur zijn voor de zakelijke markt. Een kapotte telefoon of laptop kunnen we in 95% van de gevallen nog dezelfde dag voor u repareren. En lukt dat onverhoopt niet binnen één dag? Dan krijgt u een leentoestel van ons mee. Laat onze experts uw apparatuur dus fixen: Dat is duurzamer én goedkoper dan vervangen!