Onze klanten hebben niet eens gemerkt dat onze medewerkers thuis werkten

Marijn Meijboom - Van de Velde Installatiegroep

Toen het RIVM in maart aan mensen vroeg om zoveel mogelijk thuis te werken, gaf Van de Velde Installatiegroep daaraan graag gehoor. “Van onze 25 kantoormedewerkers hebben we er ongeveer 20 gevraagd om, voor hun veiligheid en die van hun collega’s, thuis te gaan werken. Zij moesten natuurlijk wel bereikbaar blijven. Zeeuws Zakelijk maakte dat binnen een paar uur mogelijk, zonder dat we ook maar een moment onbereikbaar zijn geweest.”

De medewerkers die thuis gingen werken, namen hun vaste kantoortelefoon mee naar huis. “Die was door Zeeuws Zakelijk zodanig ingesteld dat hij thuis net zo werkte als op kantoor. Onze serviceafdeling bijvoorbeeld, een helpdesk van zes personen, werkte volledig thuis maar kon door continu overleg en de goede telefonische bereikbaarheid heel goed doordraaien. Klanten die ons belden, hebben niet eens gemerkt dat ze een medewerker spraken die thuis zat.”

Snel en zonder hinder

Inmiddels heeft Van de Velde Installatietechniek het pand verbouwd om werken conform de RIVM-richtlijnen mogelijk te maken. “Er zijn vaste looprichtingen, er is een extra ingang en alle bureaus staan op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Daarvoor hebben we een paar vergaderruimtes en de kantine opgeofferd, maar onze collega’s wilden graag weer op kantoor werken. Thuis heb je toch vaak niet de rust en focus die je op kantoor wel hebt, bijvoorbeeld vanwege de kinderen. Inmiddels werkt bijna iedereen dus weer op kantoor. Maar we zijn heel blij dat Zeeuws Zakelijk onze medewerkers de mogelijkheid heeft gegeven om binnen een paar uur thuis te kunnen werken toen dat nodig was. Dat dit zó snel en zonder hinder geregeld zou kunnen worden, had ik niet verwacht.”

Benieuwd wat wij voor u
kunnen betekenen?

Plan een afspraak met één van onze medewerkers of stel gewoon eerst wat vragen.