Dankzij glasvezel hebben we een snelle en stabiele verbinding

Roel Rommens - Bouwbedrijf Joziasse

Een bouwbedrijf moet goed bereikbaar zijn. De medewerkers op de bouwplaats moeten immers goed kunnen communiceren met de mensen op kantoor. Daarom koos Bouwbedrijf Joziasse al in 2002 voor telefonie van de voorloper van Zeeuws Zakelijk. Een aantal jaar geleden kwam daar een glasvezelverbinding bij, vertelt algemeen directeur Roel Rommens.

Meerwaarde

“We zochten een lokale partij met goede service. Zeeuws Zakelijk zat hier niet ver vandaan en hoewel dat niet de doorslag heeft gegeven, heeft het wel degelijk meerwaarde: je kan even binnenlopen met een kapotte telefoon of een vraag. In de loop der jaren zijn wij gegroeid en Zeeuws Zakelijk heeft ons daarbij geholpen met steeds de juiste oplossingen. In het begin namen we met name mobiele telefoons af en een paar vaste toestellen; inmiddels hebben we circa dertig medewerkers in de binnendienst en zijn er 75 mensen in de buitendienst die allemaal een mobiele telefoon hebben waar ze bijvoorbeeld onderhoudsopdrachten mee registreren.”

Vast-mobielintegratie

Joziasse maakt gebruik van vast-mobielintegratie, waardoor medewerkers van de binnendienst op één vast nummer te bereiken zijn, of ze nu aan hun bureau zitten of onderweg zijn. “Als de collega’s het goed gebruiken en zich afmelden bij hun vaste toestel zodra ze weggaan, is dat echt ideaal. Je weet immers dat het telefoontje altijd bij de juiste persoon terechtkomt. Eerlijk is eerlijk: met name in Zeeuws-Vlaanderen bij de Belgische grens is het bereik niet altijd optimaal, maar samen met Zeeuws Zakelijk werken we aan een oplossing. Ook fijn: ieder halfjaar hebben we een afspraak met Zeeuws Zakelijk, waarbij we bespreken of we nog tevreden zijn over de telefonie en of er mogelijkheden zijn om te besparen. ”

Glasvezelverbinding

Met de groei van het bedrijf was op een gegeven moment de internetverbinding niet meer toereikend. “Er werken inmiddels circa dertig medewerkers op kantoor en als die continu online zijn met meerdere apparaten – want naast de computer hebben ze ook een iPad of telefoon voor het werk – wordt het op een gegeven moment langzaam. We zijn daarover met Zeeuws Zakelijk gaan overleggen en tot de conclusie gekomen dat glasvezel de beste oplossing is. Het aanleggen daarvan was een behoorlijke investering, er kwam bijvoorbeeld wat graafwerk bij kijken. Maar het is het waard, want we hebben nu een heel stabiele en snelle verbinding.”

Benieuwd wat wij voor u
kunnen betekenen?

Plan een afspraak met één van onze medewerkers of stel gewoon eerst wat vragen.

Neem contact op!

0113 - 57 90 30