Ronald Wielemaker

Zelf werkte Ronald Wielemaker, algemeen directeur van Wielemaker, in 2002 nog niet in het ruim 100 jaar oude familiebedrijf. “Maar ik kan me goed voorstellen hoe de keuze voor mobiele telefonie van Zeeuws Zakelijk destijds is gegaan, want wij vinden het altijd prettig om samen te werken met bedrijven uit de regio die liefst niet al te grootschalig zijn en waar de lijnen kort zijn. Zeeuws Zakelijk past daarbij. Ik heb zelf een keer mijn iPhone laten vallen en binnen een half uur had ik een nieuw toestel op mijn bureau liggen. Kom daar eens om bij een groter bedrijf!”

Snelle data

Bij de overstap naar glasvezelinternet en VoIP met vast-mobielintegratie was Ronald in 2014 wel betrokken. “Net als bij veel bedrijven groeide bij ons de behoefte aan snelle data. Onze partner op dat moment, KPN, kreeg dat met een koperverbinding niet meer voor elkaar. Zeeuws Zakelijk bood een aantrekkelijke glasvezelverbinding. Bovendien wilden we graag vaste en mobiele telefonie integreren. Zeeuws Zakelijk kon dat allemaal voor ons regelen en deed dat ook snel en efficiënt.”

Niet overstappen

“Eén van de grote voordelen van VoIP met een telefooncentrale in de cloud is dat het zo flexibel is. Zaken als wachtmenu’s kan ik in veel gevallen zelf aanpassen en ook gebruikers toevoegen of verwijderen lukt me vaak wel. En als het echt niet lukt, dan bel ik Zeeuws Zakelijk en regelen zij het. Die service is heel fijn. Qua prijs zijn ze niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Er belt iedere week wel weer een andere aanbieder van telefonie met de vraag of we niet willen overstappen, maar er moet wel iets heel geks gebeuren voordat we dat doen. We hebben zo’n 140 simkaarten in omloop, niet alleen in telefoons maar ook in boordcomputers van onze vrachtwagens, en dan stap je niet zo snel over. Zeker niet als je zo tevreden bent over de dienstverlening als wij zijn.”