René de Groot

Al bijna dertig jaar is Zeeuws Zakelijk leverancier van aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer. Omstreeks 1993 ging het nog voornamelijk om computers voor PC Privé-projecten, inmiddels gaat het om zo’n 400 mobiele telefoons en de bijbehorende abonnementen als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. 

“Zeeuws Zakelijk levert de telefoons en abonnementen aan al onze Nederlandse gebruikers”, vertelt René de Groot, End Users Services Teamlead. “Naast onze kantoren in Kruiningen en Breda hebben we 4 fabriekslocaties in Nederland, waar we de telefoons naartoe sturen. Onze samenwerking met Zeeuws Zakelijk is buitengewoon goed. Ze leveren echt nog de ouderwetse service: willen we een telefoon bestellen of is er een toestel kapot, dan is één telefoontje of mailtje voldoende om ervoor te zorgen dat de telefoon wordt gehaald of gebracht. Dat scheelt heel veel tijd en kopzorgen.”

Eigen portal

In de loop der jaren is er op het gebied van abonnementen wel het een en ander veranderd. “KPN stapte op een gegeven moment over op een ander systeem voor het afsluiten en beheren van abonnementen. Soms duurde het wel een week voordat ze de simkaart opstuurden. Zeeuws Zakelijk heeft dat toen heel goed voor ons opgelost: ze hebben het bij KPN voor elkaar gekregen dat we nu een eigen portal hebben, waarin we zelf abonnementen kunnen afsluiten en simkaarten kunnen activeren. Binnen vijf minuten hebben we een abonnement lopen. Mocht het toch misgaan, dan heb ik Zeeuws Zakelijk als achtervang. Ook als er bijvoorbeeld een bundel overschreden dreigt te worden, krijg ik meteen een seintje vanuit Zeeuws Zakelijk. Adrie de Jonge van Zeeuws Zakelijk komt regelmatig langs en dan bespreken we of bepaalde zaken efficiënter en/of goedkoper kunnen. Heel fijn dat ze daar zo proactief mee bezig zijn.”

Refurbished iPhones: duurzame oplossing

Sinds anderhalf jaar is Lamb Weston / Meijer overgestapt op refurbished iPhones. “Voorheen hadden de meeste gebruikers Androidtelefoons en kregen premiumgebruikers iPhones. Tussen die twee typen gebruikers zat een grijs gebied, wat soms discussie opleverde. Bovendien is het besturingssysteem van Apple op veiligheidsgebied wat meer dichtgetimmerd dan Android, wat ons minder kwetsbaar maakt voor aanvallen van buitenaf. Mede daarom hebben we ervoor gekozen om al onze gebruikers te voorzien van refurbished iPhones. Dat bespaart ons niet alleen geld, maar past ook uitstekend in ons ambitieuze duurzaamheidsprogramma, waarbinnen we bijvoorbeeld ook restwarmte van onze fabriek leveren aan een naastgelegen ondernemer, die daar de uien mee droogt.”

Snelle levering van accessoires

Zeeuws Zakelijk levert aan Lamb Weston / Meijer ook allerhande accessoires voor telefonie en IT. “Dingen als laptoptassen en kabels kunnen ze heel snel leveren. En ook hier is de service perfect. Als er bijvoorbeeld een keer een set bluetoothoortjes niet naar behoren werkt, worden ze meteen omgeruild. En als er een bepaalde kabel nodig is, dan volstaat een telefoontje naar Zeeuws Zakelijk. Dat de lijnen zo kort zijn vind ik heel prettig.”